De gekonfijte vruchten van het land van Apt

Een land van boomgaarden

Sinds de 14e eeuw, gekonfijt fruit maakte de reputatie en de rijkdom van de stad van Apt in de Vaucluse.

Als deze stad is nog steeds beschouwd als de wereldhoofdstad van gekonfijt fruit, is het in de eerste plaats dankzij de ligging in het hart van een land van boomgaarden. Provence is in feite beroemd voor de fruitteelt worden gebruikt en het is in deze regio die instandhouding van vruchten door candying techniek ontstaan uit de Middeleeuwen!

Wist u dat?
Het maken van een vrucht confit of candying is het vervangen van het water die vervat is in de vrucht van gekookte suiker die verantwoordelijk voor de instandhouding zijn zal.

Oude geschiedenis

De techniek van de candying verscheen zo spoedig de Middeleeuwen in de Provence. De vruchten werden vervolgens bewaard in honing. In 1365 bood de Aptesiens fruit gekonfijte aan Paus Urbanus V, terwijl op een pelgrimstocht in hun stad.

In 1868, het Engelse Matthew hout deze specialiteit weergeven tijdens een reis en bevordert de opening van de Britse markt, in een tijd waar de productie het industriële stadium loopt.

Hoewel technologische vooruitgang hebben aanzienlijk veranderd productieprocessen, met betrekking tot gebruikt zoetstoffen en verwarming technieken, de reputatie van meesters-banketbakkers van Apt is nooit ontkend. Hun knowhow ook verdiend de stad label de smaak opmerkelijk Site.

Een bestendigd know-how

Geen heldere suiker, gekonfijt apt fruit zijn zo goed als prima! Ze zijn gemaakt van fruit boomgaarden (Napoleon, abrikozen, vijgen, peren bianchetti kersen, pruimen) evenals exotische vruchten zoals ananas in Ivoorkust, de sinaasappelen van Sicilië of de Kreta Citron omringende.