De oker van Roussillon

Een originele geologische formatie
230 Miljoen jaar geleden, Provence wordt gedekt door de zee en zal blijven voor een zeer lange tijd.

Verscheidene duizend meter van sediment uit de omliggende continenten zich ophopen op de bodem van het water. Vormen ze uiteindelijk de karakteristieke witte kalksteen van dit land: mont Ventoux, Luberon, Sainte Victoire, canyon van Verdon, calanques enz.

Worms - 110 miljoen jaar, de zee verdiept. Het sediment dat afwikkelt op de bodem van de wateren zijn grijs klei die dekking komen de kalksteen en dat geologen zal de naam van mergel land.

Dan deze mariene bekken bijna wordt verpakt het in ondiepe wateren en geschud door de stromingen die boven de klei, zand van groene kleur regelen zal, dat het is de glauconiet, kleine groene minerale korrels, waardoor ze hun kleur.

Deze gebeurtenis vindt plaats dan in de Provence, in de buurt van-100 miljoen jaar geleden, een grote omwenteling.

Na deze lange periode van het mariene leven, als gevolg van de grondbewegingen, verkeert Provence uit het water.

Op dat moment is het klimaat tropisch. Zware regent Leach teneral greensand van het nieuwe continent, draaien ze langzaam ochreous sands, dan witte zand, in opeenvolgende fasen verloopt:
-ontbinding, door regenwater dat circuleren in de diepte, alle elementen vormen de groene zand, behalve het zand zelf zeer resistent.
-kristallisatie van oplossing andere mineralen, kaoliniet en goethiet, die de lege ruimten tussen de zandkorrels vullen. Het is de geboorte van ochreous sands.
-ijzer-hydroxide die gekleurd uitloging die blijft op deze ochreous zand afleidt. Blijf niet op zijn plaats als het witte zand.

Op het oppervlak, is ijzer hydroxide gericht op vorm IJzerzandsteen pantser vergelijkbaar met die van de Afrikaanse laterieten.

Wat betreft de kleur rood, geel of oranje oker sands houdt ze nog steeds een deel van zijn geheim.

Natuurlijk, we weten dat de belangrijkste verantwoordelijke: goethiet, maar door wat exacte mechanisme de natuur resulteerde in zo'n overvloed aan kleuren? Het heeft nog om te definiëren.

De legende

Lady Sermonde en de heer Raymond d'Avignon woonden in het kasteel van Roussillon. Guillaume de toonas Bschoon, zoon van de heer van toonas Bschoon in de hoge Alpen, werd ingehuurd bij het kasteel van Roussillon, als pagina, zijn stage als goede Knight.

Raymond d'Avignon, vertrekken regelmatig voor de jacht, verlaten van zijn vrouw en vaak alleen gelaten. Dit is hoe Lady Sermonde en William werd verliefd elkaar.

Het lied van de jonge jeugd werd meer ontstoken en huisdieren kasteel, vermoeden iets, teruggebracht naar Raymond van Avignon.

De heer uitgenodigd om te proberen om meer te leren, een dag William in een deel van de jacht, hem quizzically. Voor niet te verraden Lady Sermonde, Guillaume vertelde hem dat hij was goed liefde, niet zijn vrouw, maar van haar zus, Agnes.

Om naar de onderkant, Raymond d'Avignon besloot te gaan naar Tarascon, met Guillaume, voor de bevestiging. Agnes snel begrepen de situatie en om op te slaan van de twee geliefden, speelde het spel. Maar dit alles leren, Lady Sermonde, gestikt in zijn zelf achting en geschokt door het gedrag van haar echtgenoot, Guillaume eiste dat hij linkse in een van zijn liedjes.

Guillaume gedaan en Raymond d'Avignon, leren de waarheid, een zwarte woede ingevoerd, en besloot om wraak te nemen. Tijdens een jacht partij, hij Guillaume gestoken in de rug, hij uit het hoofd afgehakt en scheurde het het hart.

Hij keerde terug naar het kasteel en vroeg zijn kok ter voorbereiding van het hart van hete saus.

Lady Sermonde wordt echt genoten van zijn favoriete eten, door haar man werd verteld dat het was uit het hart van haar minnaar: heer, u gaf me een zo goede maaltijd dat ik nooit willen meer om te proeven van een ander.

Gevoel dat zijn vrouw hem ontsnapt, Raymond d'Avignon trok zijn zwaard, maar Lady Sermonde vluchtte uit het kasteel en snelde naar de top van de Castrum, in een vacuüm.
Haar lichaam bloedend forever gekleurde de landerijen van Roussillon en een bron daar waar zijn lichaam zijn race eindigde.