Dorp des bories

Village des borie

Op de eerste hellingen van de bergen van Vaucluse, tegenover de Luberon, getuigt dorp des Bories, met zijn bergeries, ovens brood, wijn vaten, aires verslaan tarwe, straten, muren van de behuizing, de inspannende activiteit van talloze generaties. Bijna 3000 jaar van continuïteit, aangezien het Bories dorp is ontstaan in de Bronstijd, en dat de meest recente werden gebouwd in de 18e eeuw. De Village des Bories, ingedeeld historisch monument in 1977, is de belangrijkste groepering van deze habitat van steen droog, karakteristiek van het land van Apt, waarvan de hoogste concentratie te op het grondgebied van Gordes vinden is.

Verlaten voor meer dan een eeuw, binnengevallen door vegetatie, had het dorp geleden schendingen van tijd en leed aan ernstige plunderingen. Er was een dringende noodzaak om te herstellen en behouden dit zeldzaam voorbeeld van spontane architectuur gelukkig geïntegreerd op de site door het gebruik van de grondstof in de economie van middelen en formulieren. Het is nu beschermd, maar open voor bezoekers. Georganiseerd in een Museum van landelijke woningen, het herbergt een verzameling van objecten en traditionele hulpmiddelen van de regio, en brengt samen documentatie over het verleden van Gordes, het dorp Bories en de architectuur van droge steen, in Frankrijk en in de wereld.

De ontdekking van het dorp les Bories is onvergelijkbaar. De harmonieuze verdeling van horizontale en verticale, massa's plant mineralenbalans, de schaduw van de stijgende en de instelling zon games, concurreert met de oorspronkelijke charme van een bevoorrechte site die u bij voorkeur in de rust en de ochtend licht bezoekt

Informatie
Tel: 04.90.72.03.48

Elke dag open
Open: 09:00 / gesloten: uur later 20,00 (afhankelijk van het seizoen). Informeren!
Niet-rondleiding. Duur: ongeveer 30 minuten.