Het Fontaine de Vaucluse

Het dorp wordt gedomineerd door een gigantische 230 tot 240 meter Cliff waar de fontein haar heropleving heeft gegraven. Het is een sifon van 308 meter, met inbegrip van 223 onder het niveau van de beboste. Deze enorme source4 gaf zijn naam aan alle "vauclusian fonteinen" in de wereld.

De eerste verkenningen van de grot begon in 1878, en de laagste punt, hetzij - 308 m van de buitenzijde van de grot, kwam in 1985 door een robot van de Speleological samenleving Fontaine de Vaucluse.

La Fontaine de Vaucluse, de grootste bron van Frankrijk, heet hier 'de fontein'. Het geboorte geeft aan de Sorgue die splitst in verschillende wapens comtadine vlakte en stroomt in de richting van Saumane dan l'Isle-sur-la-Sorgue werd een zijrivier van de Ouvèze Bédarrides en Sorgues en de Rhône in Avignon.

Ze vijfde is gerangschikt in de wereld met een jaarlijkse waterstroom van 630 miljoen m3 (20.0 m3/s). De stroom aan het einde van de zomer 2009 kwam tot 6 m³/s (79 cm) 5, de loospijp wordt spectaculair tijdens perioden van overstromingen (winter en het voorjaar met een stroomsnelheid die oplopen 90 m3/s tot kan en in haar sterkste stromen, 170 m3/s 6)

De heropleving van Fontaine de Vaucluse is eigenlijk de belangrijkste natuurlijke output van een 'container' (galerijen en holten van het massief van het massief van de Vaucluse bergen van de baronieën en de Mont Ventoux aan de Montagne de Lure riool regenwater en smeltende sneeuw) op een totale oppervlakte van 1.100 km2.