Museum van lavendel

De familie boerderij is gelegen op Lagarde D'apt in Vaucluse, klein dorp van dertig zielen, die in de hooglanden van Albion op 1100 m hoogte, tussen de majestueuze Luberon en de imposante reus van de Provence, Mont Ventoux culmineert. 'Het kasteel van hout' is gebouwd in 1820. De oorsprong van de naam is onzeker, in feite twee plausibel theorieën worden uitgegeven. De eerste is dat het heeft genomen voor de uitvoering ervan in een bosrijke omgeving, de tweede, zegt dat de naam komt van het hout dat wordt gebruikt in de bouw.

Wilde lavendel oogsten vervolgens beoefend in de baïassières plaats waar groeide de lavendel in dialect "baiasses" genoemd. U verhoogt de prestaties boeren gewist hen te verduidelijken dat planten groeien beste, schoffelen hen voor onkruid hen controleren.
De lavanderaies georganiseerd zelf beter dat de verkoop van lavendel vertegenwoordigd inkomen meer en meer belangrijk, een meevaller op het moment op deze arme landt. Lavendel heette ook blauw goud omdat het betaald goed en contant geld.

Wilde lavendel werden vervolgens gesneden om de sikkel door lokale arbeid, vaak vrouwen, kinderen, herders maar later wanneer snijden sites zijn georganiseerd, het was niet ongebruikelijk om een beroep op Spaanse en Italiaanse Seizoensgebonden teams.

Distillatie was aanvankelijk reizen dan nog steeds geïnstalleerd is het in de buurt van een water punt boerderijen zijn uitgerust met hun eigen foto's.
De technieken geëvolueerd, de cultuur, de distillatie en marketing is professionnalisèrent in de jaren 1930: de lavandiculture werd geboren